Görüntüsü ve tadı muhteşem olan üzeri antep fıstıkları ile süslenmiş içi nefis çikolatalı pasta tarifimiz sizlerle. Bu pasta tarifimizi arzu ederseniz doğum günleri içinde kullanabilirsiniz.
Pandispanya
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nisaşta
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket k.tozu1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayrı kaplara ayrın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu,nişatayı, k.tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserin hızını düşelterek çırpın. En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. 24 cm’lik kelepçeli kek kalıbına boşaltın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakikada pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Mümkünse bir gece streç flim ile sarıp buzdolabında bekletin. Dikiş ipi yada uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üç eşit parçaya ayırın.
İç Kreması için
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı mısır nişastası
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
ayrıca;
muz yada armut
fıstık yada damla çikolata
1 su bardağı süt(pandispanyayı ıslatmak için)
Yapılışı
Bir tencereye kremanın portakal kabuğu rendesi ve vanilya dışında tüm malzemeyi ekleyin. Yüksek ateşte sürekli çırpma teli ile karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirin.
Göz göz olmaya başladığında ocağın altını kapatın. Derin bir kaseye boşaltın. Vanilya ve limon kabuğunu ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpın. Üzerini streç filmle kapatın. Soğumaya bırakın. Afiyet Olsun