Malzemeler
3 su bardağı irmik
250 gr yoğurt (1 su bardagi )
1,5 su bardağı şeker
1,5 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Ûzeri İçin
Kabuğu soyulmuş badem veya fıstık
Şerbet İçin
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
¼ limon suyu
Yapılışı
İşe koyulmadan önce şerbeti aradan çıkartalım. Şerbet malzemelerini tenceremize alıp 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Ardından soğuması için kenara alıyoruz. Şerbet olurken biz tatlı hamuru için elleri sıvıyalım. İrmik, yoğurt, şeker, karbonat, vanilyayı karıştırma kabımıza alıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Unutmayın pasta, kek ya da tatlı yaparken başarılı sonuç almak istiyorsanız malzemeleri iyi karıştırmak gerek. Ardından yağladığımız tepsiye karışımı döküyoruz. Tepsiye dengeli bir biçimde yayın. 180 derecelik fırına atın 15 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif kızarmış olacak. Bıçakla dilimleyin,üzerine fıstıkları dizin ve tekrar fırına atın. Üzeri tam kızardıktan sonra şerbeti dökün. Afiyet Olsun