Malzemeler
4-5 adet sert elma
2 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı ucu kadar kırmızı gıda boyası ( dilerseniz eklemeyebilirsiniz)
Kaymak
Ceviz ya da fındık
Yapılışı
Elmaları önceden soyup içini de sivri bir bıçakla oyup tencereye koyuyoruz. Şeker, su, tarçın ve gıda boyası ile kaynatıyoruz güzel pişmeleri için arada bir elmaları döndürüyoruz.Yumaşayınca tencereden alıyoruz ama tam pişirmiyoruz dağılır. Aldıktan sonra dövülmüş cevizleri oyduğumuz elmaların içine koyup borcama diziyoruz suyundan da borcama döküyoruz. On on beş dakika fırınlıyoruz çıktıktan sonra soğutuyoruz. Kaymakla beraber servise hazır. Afiyet olsun