Malzemeler
Pandispanya İçin
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Muhallebi İçin
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Damla sakızı
Vişneli Sos İçin
1 su bardağı vişne
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine pudra şekerini ilave ediyoruz. Mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra nişastayı unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtalara ekleyip karıştırıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, harcı tepsiye döküyoruz. Her tarafı eşit kalınlıkta olmasına özen gösteriyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Sıcaklığı çıktıktan sonra düz bir zemine ters çevirip, yağlı kağıdı çıkartıyoruz. Üzerine yağlı kağıdı tekrar serip, rulo olarak sarıyoruz. 10-15 dakika bekletiyoruz. Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelen dek karıştırarak pişiriyoruz. Margarini, dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Ilınınca kullanıma hazırdır. Vişneleri rondoda püre haline getirin. Bir tencereye püre halindeki vişneyi, şekeri ve nişastayı koyup bir taşım kaynatıyoruz. İlk sıcaklığı geçince kullanıma hazırdır. Rulo şeklindeki pandispanyayı tekrar açıp, vişneli sostan sürüp, üzerine muhallebiyi sürüp tekrar rulo şeklinde sarıp, servis tabağına alıp, üzerine krem şanti ile kaplayıp, dilediğiniz gibi süsleyin.. Afiyet olsun