Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı çiğ ıspanak(robota çekilmiş)
1 paket kabartma toz
1 paket vanilya
Krema İçin
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
Krem Şanti İçin
1 paket krem şanti
1 bardak süt
Üzeri İçin
Antep fıstığı
Damla çikolata
Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım.mikserin hızını düşürüp, sıvı yağ,un,kabartma tozu, ve vanilyayı ekleyip biraz çırptım. Rondodan çekilmiş ıspanakları da ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış 24 cm kelepçeli kalıba döktüm. 175 derecede 25-30 dakika pişirdim ve soğumaya bıraktım. Krema için tencere sütü,unu,şekeri koyup çırpma teli karıştırarak muhallebi kıvamına getirdim. 1 bardak süt ile krem şantiyi çırptım.Muhallebi ılınınca hazırladığım krem şantiyi muhallebiye katıp mikserle 1-2 dakika çırptım.Kekin kenarlarındaki kabuğu bıçakla kestim.Bu parçaları üzerini süslemek için robottan geçirdim.Keki iki kata ayırdım.(ben naylon iplikle yaptım) kekin üstündeki katı alıp servis yapacağım tabağa ters çevirdim. hazırladığım muhallebinin yarısını sürüp ikinci katı ters çevirip koydum.Kalan krema ile üzerini kapladım.Üzerini de robattan geçirdiğim kek parçacıkları, Antep fıstığı ve damla çikolata ile süsledim. Siz vişne ya da çilek gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun