Malzemeler
1 paket kedi dili bisküvi
Krema İçin
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket labne (200 gr.)
1 paket vanilya
1 paket hazır meyveli sos
Bisküvileri Islatmak İçin
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe
Kakaolu granül şeker
Yapılışı
Krema için bir tencerede önce çırpma teli ile şeker ve yumurtayı çırpın. Unu ekleyin, karıştırın. Sütü azar azar ilave edip karıştırın ve ocağa alın. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip karıştırın. Biraz ılınınca peyniri ekleyin ve çırpın. Baton kek kalıbını streç film ile kaplayın. Muhallebinin 1/3 dökün. Bir bardak süt ile nescafe karışımını hazırlayın. Bisküvileri bu karışımda ıslatın ve muhallebinin üzerine dizin. Sonra tekrar muhallebi+bisküvi, muhallebi+bisküvi dizin. En 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, arkasında tarife göre hazırladığınız meyve sosu üzerine dökün, üzerini granül şekerle süsleyin.